söndag 22 mars 2015

Jordgubbsväska


Den senaste tiden har min virktid gått åt till att virka sånt som är beställt. Jätteroligt men samtidigt växer det fram nya ideer som läggs på hög och nu känner jag mig alldeles vilsen i mina projekt. Vad ska jag nu bita tag i!? 
Minst hundra nya ideer!!!


En kär vän till mig fyllde nyligen 30 år och var så go och bjöd med sig sina närmaste vänner på en riktig kacklig tjejkväll med god mat och massor med nya tankar om livet. Alla är vi så olika men i samma skede i livet. Ger så mycket att sitta och vädra sina tankar och se hur andra lever. Alla bjöd på sig själva fast vi egentligen inte kände varandra så väl. 
En riktigt givande och trevlig kväll i mitt liv!
Som present gav jag bort en valfri virkning och efter några dagars tänkande kom min baktokiga vän på att en mobilväska med något bakverk skulle vara något för henne. Min kreativa hjärna satte igång direkt! 
Här är den!  
Mobilväskan Jordgubbstårtan.


Jag gjorde en dubbelt så stor ruta som en mobil med halvstolpar och dubbelt garn. 
Locket är gjort med 17 lm i första varvet och sedan 5 stolpar i var fjärde maska och  en stolpe i de emellan. Nästa varva med grönt är 5 stolpar som inte dras igenom helt förrän på femte. Tre fastmaskor emellan, sen öka en jordgubbe i varje sida varje rött varv. Avslutade med fastmaskor runt tre sidor och sedan snäckskal för att få "gräddkant" i mitten på nedre delen gjorde jag en lmb för att få plats med knappen. 
Ett roligt och utmanande projekt! 

Tack Karin för att jag får vara din vän och för ett jätteroligt arbete! 
Grattis än en gång!!!


2 kommentarer:

  1. Tusen tack för en så personlig och genomtänkt present vännen min! Du är så kreativ och duktig i allt du gör! Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Tack snälla du! Det var verkligen ett spännande projekt och det blev nästan exakt så som jag tänkte det innan. Sådana projekt älskar jag!

    SvaraRadera