torsdag 26 mars 2015

Broccolifrallor

Ja nu tror ni väl att jag blivit tossig totalt!? Men jag älskar ju att baka av gamla grejer i kylskåpet! Så idag slängde jag ihop ett bröd med broccoli i. Men lugn bara lugn, det smakade inte broccoli utan gav bara en lite grön ton på brödet och en saftighet som var helt fantastisk! Vågar du prova!?
Puré
150 g kokt broccoli
300 g potatismos
1 dl mjölk
3 tsk salt



Deg
Puré
25 g jäst
50 g smör
Ca 400 g gammal pizzadeg som legat i kylskåpet sen i lördags
Ca 8,5 dl vetemjöl special
Värm upp mos, mjölk och broccoli i en kastrull, purea med en stavmixer. Lägg i salt. Det ska vara väldigt salt! (om du råkar smaka nu och reagera på det.)
Lägg purén i en degblandare och lägg i jäst, smör och deg från kylen. Häll på nästan allt mjöl och kör på låg hastighet till du ser att degen gått ihop fint. Tillsätt så mycket mjöl som behövs. Degen får inte vara för torr och inte rinnig men ganska lös.
När du fått en konsistens du är nöjd med så kör du några minuter på högre hastighet. 
Låt jäsa under duk i en timme.
Dela degen i 20 delar och forma varje del till en rund boll, platta till nagga, låt jäsa under duk ca 20-30 min medan ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i mitten eller i varmluft till brödet fått fin färg på under och översidan, ca 10 min.
Låt svalna på galler, under duk.
Ät och njut!
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar