onsdag 10 september 2014

Fattiga riddare

Jag älskar verkligen fattiga riddare!
Vi gör det inte så ofta men nu har vi faktiskt ätit det två gånger på en vecka. Passade bra med hjortronsylten jag köpte i lingonbilen förra veckan och hjortronsylt är jag inte heller bortskämd med så jag passar på och njuter när jag kommit över sådant fint guld på burk.





Smet

3 ägg
2 msk socker
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
3-3,5 dl mjölk

Gammal barkis eller annat vitt bröd eller bulle som blivit torrt.
Blanda alla ingredienser till en smet. 




Skiva brödet och lägg i en form. Häll över smeten så att det badar i smet och drar till sig vätska. Låt dra medan du sätter igång spisen och lägger smör i en panna. 


Stek de indränkta brödet på båda sidor och doppa sedan i kanelsocker. 
Servera ljumna med grädde och sylt.



Här var även barnen kreativa!


Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar