Här kommer en av mina absoluta favoriter kring jul!
Förra året gjorde jag det som ett alternativ till ris a la Maltan på julbordet. Jag hällde upp i massa små glöggmuggar i glas som jag köpt på loppis för 2kr/styck.
Då kunde man ta en liten till kaffet och blev man sugen kunde man ta fler. Passar ju jättebra till adventsmyset också.
Då kunde man ta en liten till kaffet och blev man sugen kunde man ta fler. Passar ju jättebra till adventsmyset också.
5 dl grädde
1 vaniljstång
0,5 dl socker
1 pkt saffran
2 gelatinblad
1 vaniljstång
0,5 dl socker
1 pkt saffran
2 gelatinblad
Pepparkakor att garnera med
Lägg gelatinblad i kallt vatten. Koka upp grädde och vaniljstång. Lägg i socker och saffran, rör runt. Ta ur fröna ur vaniljstången och släng skalet och lägg tillbaka fröna.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden till det smälter. Häll upp i skålar eller glas och låt stå kallt i minst 3 timmar. Helst längre. Krossa pepparkakor och lägg på innan servering.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden till det smälter. Häll upp i skålar eller glas och låt stå kallt i minst 3 timmar. Helst längre. Krossa pepparkakor och lägg på innan servering.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar