söndag 23 november 2014

Saffranspannacotta

Här kommer en av mina absoluta favoriter kring jul! 



Förra året gjorde jag det som ett alternativ till ris a la Maltan på julbordet. Jag hällde upp i massa små glöggmuggar i glas som jag köpt på loppis för 2kr/styck.
Då kunde man ta en liten till kaffet och blev man sugen kunde man ta fler. Passar ju jättebra till adventsmyset också.

5 dl grädde
1 vaniljstång
0,5 dl socker
1 pkt saffran
2 gelatinblad

Pepparkakor att garnera med

Lägg gelatinblad i kallt vatten. Koka upp grädde och vaniljstång. Lägg i socker och saffran, rör runt. Ta ur fröna ur vaniljstången och släng skalet och lägg tillbaka fröna.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden till det smälter. Häll upp i skålar eller glas och låt stå kallt i minst 3 timmar. Helst längre. Krossa pepparkakor och lägg på innan servering.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar